Emine Mehmet Baysal Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ne Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ‘2 Nisan Otizm Farkındalık' günü nedeniyle bir ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Yılmaz ve beraberindekiler sınıfları gezerek küçük öğrencilere hediye takdim etti.
Emine Mehmet Baysal Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde ki ziyarete Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, eşi Güler Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu katıldı. Ziyarette bir konuşma yapan Emine Mehmet Baysal Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Zeki Arabacıoğlu otizm ile ilgili toplumda oluşan algıları değerlendirdi. Arabacıoğlu, otizmin insanda doğuştan ya da yaşamın ilk 3 yıllık evresinde meydana gelen bir gelişim bozukluğu olduğunu söyledi. Otizmin hafif, orta ve ağır olmak üzere 3 farklı şiddette kendini gösterdiğini kaydeden Arabacıoğlu, Günümüzde nörolojik işlevlerdeki bozukluğun otistik bozukluğu tetiklediği düşünülmektedir. Otistik bozukluğun genetik faktörlerin yanında beyin gelişimindeki ve beyin sinirsel kimya yapılarındaki anormalliklerden kaynaklandığına ilişkin genel kabul gören bir görüş bulunmaktadır. Velilere tavsiyemiz çocuklarında farklı davranışlar gördüklerinde bir hekime başvurmalıdır. Emine Mehmet Baysal Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde 6 otistik 36 zihin engelli öğrenciye eğitim verilmektedir. Okulumuzda uzman öğretmenler tarafından birebir öğrencilerimize eğitim verilmektedir” dedi.
“Ailelerin rahat etmesi için yeni projelere hep birlikte imza atacağız”
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; Engelli öğrencilerimize değer veriyor, ihtiyaçlarını gözeterek elimizden geldiğince destek oluyoruz” dedi. Başkan Yılmaz; Eskiden engelli çocuğu olan aileler saklardı evden dışarı çıkarmazdı. Ülkenin şartları değişince bir de insanları bu konuda duyarlı olunca bu çocuklarımız eğitim görmeye topluma kazandırılmaya başladı. Burada en büyük sıkıntıyı çeken anneler ve çocuklarımıza eğitim veren öğretmenlerdir.Onları kutluyorum. Önümüzdeki dönemde zihinsel engelli ve Alzheimer hastaları ile ilgili projelerimiz olacak. Ailelerin rahat etmesi için yeni projelere hep birlikte imza atacağız. Her zaman çocuklarımızın ve ailelerimizin belediye olarak hizmetindeyiz” diye konuştu.
“Bu iş büyük sabır istiyor”
Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu'da bir konuşma yaptı.Çavuşoğlu; Otizmle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ve ülke olarak önemli çalışmalar yapılıyor. Gerektiğinde bu okullarımızda öğrencilere iki tane öğretmen veriyoruz. Sınıflarımız 2 ve 3 kişiliktir. Çocuklarımız evlerinden servisle alınarak okula getirilmektedir. Çocuklarımıza ne yapsak azdır. Bu çocuklarımızın annesi ve babası olmak çok zor, aileler çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için yaşıyor. Otizmli ve zihinsel engelli çocuklara eğitim verdikleri için öğretmenlerimizi kutluyorum. Bu iş büyük sabır istiyor” dedi.