Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) fizyoterapi konusunda önemli bir sempozyum düzenlendi. Sempozyumda, öğretim üyeleri tarafından fizyoterapide yeni alanlar ve yöntemler hakkında bilgi verildi. Sempozyumda, AİBÜ'nün yanı sıra Hacettepe Üniversitesi, Kayseri Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinden öğretim üyeleri sunum yaptılar.
AİBÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Topluluğu tarafından Kültür Merkezinde ‘2. İzzet Baysal Fizyoterapi Sempozyumu' düzenlendi. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gencer, tıp gibi fizyoterapide de yeni alanlar oluştuğuna ve yeni yöntemler belirlendiğine dikkati çekti. Sempozyum öncesi sunumlar hakkında öğretim üyelerinden bilgi aldığını ifade eden Prof. Dr. Gencer, Avrupa'da yıllar öncesinde tartışılmaya başlanan ‘Tıpta Etik' konusunun ülkemizde yeni yeni gündeme geldiğini söyledi. Sempozyum kapsamında bu tür yeni konularında ele alınacağını kaydeden Gencer, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenler ile çeşitli üniversitelerden AİBÜ'ye gelerek sempozyuma katılan öğretim elemanlarına teşekkür etti. Prof. Dr. Gencer, bu tür sempozyumların en önemli faydasının öğretim üyeleri ile öğrencileri bir araya getirerek çeşitlilik sağlaması olduğuna da dikkati çekti.
‘Fizyoterapi Mesleğinin En Temel Faktörü Bilimselliktir'
Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yeşim Bakar ise, fizyoterapi mesleğinin giderek güçlendiğinin altını çizerek, Artık fizyoterapist kelimesinin herkesçe bilindiği günümüzde varlığımızı sürdürmekte en temel faktörün bilimsellik olduğu bir gerçektir. Sempozyumda; fonksiyonel yetersizliklerin giderilmesi, sağlığın iyileştirilmesi ve yaşam kalitesinin arttırılması için ana unsurlardan biri olan fizyoterapi alanındaki gelişmeleri sizlere paylaşacağız.” diye konuştu.
Konuşmasında yüksek okul hakkında da bilgi veren Doç. Dr. Bakar, 18'inci yılımızı tamamladığımız bu yıl, 14'üncü mezunlarımızı vereceğiz. Okulumuzda halen 250 öğrenci lisans düzeyinde eğitim almaktadır. Türkiye'de fizyoterapist ihtiyacına istinaden şu anda 60'tan fazla üniversitede fizyoterapi bölümü bulunmaktadır ve bu sayı her geçen gün daha da artmaktadır. Amacımız kaliteli öğrenciler yetiştirip mezunlar verebilmek olmalıdır.” dedi.
Doç. Dr. Bakar, konuşmasının sonunda sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen başta Öğr. Gör. Ayşe Numanoğlu olmak üzere topluluk üyelerine, öğretim elemanlarına, konuk akademisyenlere ve öğrencilere teşekkür etti.
Sempozyumun Kapsamı…
Sempozyum kapsamında Yrd. Doç. Dr. Nuriye Özengin, ‘Pelvik Organ Prolapsusu ve Fizyoterapi'; Prof. Dr. Hanife Gül Taşkıran, ‘Fizyoterapi ve Etik'; Prof. Dr. Öznur Yılmaz, ‘Pediatrik Nöromuskuler Hastalıklarda Fizyoterapi ve Rehabilitasyon'; Prof. Dr. Ferhan Soyuer, ‘Geriatriklerde Denge'; Yrd. Doç. Dr. Eda Akbaş, ‘Gebelikte Pilates Egzersizleri'; Yrd. Doç. Dr. Emin Ulaş Erdem, ‘Propriosepsiyon ve Proprioseptif Egzersizler' ve Prof. Dr. Edibe Ünal ise ‘BETY Yöntemi' hakkında sunum yaptılar. Sempozyumun sonunda ‘Fizyoterapide İlginç Anlar' konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. İlk üçe giren öğrencilere egzersiz alışkanlığı kazandıracak hediyeler verildi.