Bolu Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarını bir araya getirmek, kaynaştırmak, mesleki motivasyonlarını artırmak ve centilmence müsabaka halinde yarıştırmak için organize edilen 4. Geleneksel Futbol Turnuvasının 2. haftası oynanan maçlarla tamamlandı.

12 takımın kıyasıya mücadele ettiği 2'nci hafta maçları belki de turnuvanın en gollü haftası olarak istatistiklere geçemeye aday. 70 golün atıldığı haftada izleyicilere birbirinden güzel goller izleten takımlar, önümüzde ki haftalar için de rakiplerine gözdağı verdi.

Haftanın enlerine baktığımızda, en farklı galibiyeti Araştırma'yı 14-2 yenen Bolu elde ederken, en gollü maç 19 golün atıldığı Yığılca-Mengen müsabakası oldu, Yığılca Mengen'i 12-7 yenerek ilk galibiyetini alıp, turnuvada favori olduğunu bir kez daha gösterdi. 3-0 biten Akçakoca-Göynük maçı haftanın en az gol atılan maçı olurken, 4-4 sonuçlanan Bölge Aladağ maçı haftanın tek berabere tamamlanan maçı oldu. Haftanın en güzel golünü ise Mengen'den Murat Aktaş'ın kornerden attığı gol oldu.

Düzce, iki hafta üst üste aldığı 2 galibiyet ile hem çeyrek final yolunda önemli bir avantaj elde etti, hem de şampiyonluğun en öneli adayı olduğunu gösterdi. Özellikle tecrübeli oyunculardan oluşan Düzce ekibi genç Seben karşısında zorlanmadan sonuca giderek kazanmasını bildi.

Haftanın en ilginç maçlarından biri de favori olarak gösterilen Araştırma Müdürlüğü'nün Bolu'ya 14-2 gibi farklı yenilmesi oldu. Geçen seneki gücünden uzak olduğu görülen Araştırma, Bolu karşısında fazla varlık gösteremeyerek sahadan boynu bükük ayrıldı.

Geçen seneki formunu arayan bir başka takımda Turnuvada iki kez kupa kaldıran ve geçen sene finallerde elenen Bölge oldu, geçen hafta aldığı Göynük mağlubiyetinin ardından mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı Aladağ karşısında son dakikada penaltıdan yediği golle 4-4 berabere kalarak çeyrek final ümidini ileriki maçlara bıraktı.

Son iki turnuvaya oyuncu bulamadığı için katılamayan Akçakoca, bu sene ki ilk maçını ve ilk galibiyetini 3-0 gibi net bir skorla Göynük karşısında aldı. Böylelikle turnuvada iddialı olduğunu ve turnuvaya renk katacağını da göstermiş oldu.

Turnuvaya alçakgönüllülükleriyle zevk katan Seben Takımı, katılımcılara ve misafirlere dağıtılmak üzere yanlarında getirdikleri, tadıyla ve görüntüsüyle Seben'e özel Seben Elmalarından oluşan nazik ikramları izleyici ve sporculardan takdir topladı. Seben Orman İşletme Müdürü İbrahim Kantar'ın bu güzel jesti, Göynük'ün geçen hafta yapmış olduğu Mantar Barbeküsüne de bir nevi karşılık olarak yorumlandı.