Gerede'de Kutlu Doğum Haftası etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Aşağı Tekke Camii'nde öğle namazı öncesinde Kutlu Doğum Haftası etkinleri kapsamında cami önünde iki bin kişiye etli pilav, helva ve ayran dağıtıldı.

Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü nedeniyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, 2 bin kişilik kutlu doğum aşı dağıtıldı. Yüce Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V.)'in dünyaya teşriflerinin 1444. yılı nedeniyle gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Gerede Müftülüğü Ağağı Tekke Camii'nde cemaat tarafından ortaklaşa Kutlu Doğum Aşı dağıtıldı. Cami avlusunda düzenlenen yemek dağıtım öncesi, Gerede Müftüsü Hasan İzmirli dua etti. Daha sonra kazanların kapağını besmele ile açan Müftü İzmirli, kepçeyle pilav ve et dağıttı.

Çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği etkinliğe Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Yazı işleri Müdürü Mustafa Şahin Özel İdare Müdürü İsmail Bilgücü, Gerede Cumhuriyet Başsavcısı Amine Nurdan Aktiş, Mehmet Aksu, Ali Dokumacı, İlçe Emniyet Müdürü Veli Gözütok öğrenciler, kadınlar ve çok sayıda esnaf katıldı. Aşağı Tekke Camii İmamı Muhsin Yiğit, çok sayıda Geredeli'nin davet edilen kutlu doğum aşına katılımından dolayı mutlu olduğunu belirterek, Rabbim Efendimizin yolundan gitmeyi ve bağlı olmayı nasip etsin. Yarım edenlerden ve vesile olanlardan Allah razı olsun. Allah kabul etsin” dedi. Haber Merkezi