Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Bolu'da önemli açıklamalar yaptı. İslam, Türkiye genelindeki 3 bin 500 kapasiteli Kadın Sığınma Evleri'nde kalan 2 bin 700 kadının 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde oy kullanamayacağını söyleyerek Bu seçimde konuk evlerinde kalan kadınlar için oy verme süreciyle ilgili çalışmalarımızı henüz tamamlayamadık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yetiştirmeye çalışacağız. Şu an bir ön açıklama yapmayayım sonrasında yalancı konumuna düşmek istemem. Ama bu konuda çalıştığımızı rahatlıkla ifade edebilirim" diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam seçim çalışmaları kaosamında bir dizi ziyarette bulunmak üzere Bolu'ya geldi. İslam'ın ilk durağı ise Bolu Valiliği oldu. İslam, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden Bolu'ya Vali olarak atanan Ahmet Zahteroğulları'nı makamda ziyaret etti.
Ziyaretinde Vali Zahteroğulları ile göreve atandığı ilk aylarda Bakanlıkta birlikte çalıştıklarını ifade eden İslam şunları söyledi:
ZAHTEROĞULLARI'NA ÖVGÜ
“Bolu'da olmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum. Ben bölgenin Bakanı olarak hareket edeceğimiz söylemiştim göreve atandığımda. Bölge milletvekilleri de olarak çok güzel bir uyumumuz var parlamentoda. Sayın Zahteroğulları'nın bizim açımızdan büyük önemi var. Bakanlığın ilk aylarında birlikte çalıştık. Sonra bürokratların talihi böyle. Bugün bir yerde çalışıyorsunuz, yarın ne olacağınız kader kısmetle alakalı. Böyle güzel bir fırsat geldi önümüze. Biz de birlikte değerlendirdik ve bunun kendi kariyeri açısından daha iyi olacağına karar verdik ve Bakanlığımızdan ayrıldı. Şimdi Bolu Valisi ve onunla bu yolda birlikte çalışacağız”
“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Ziyaretteki açıklamalarında kadın konukevlerinde kalan kadınların 30 Mart yerel seçimlerinde oy kullanamayacaklarını söyleyen İslam, ""Türkiye'deki sığınma evlerinde 3 bin 500 kapasitemiz var. Doluluk oranımız da 2 bin 700. Bu seçimde konuk evlerinde kalan kadınlar için oy verme süreciyle ilgili çalışmalarımızı henüz tamamlayamadık. Bunun sebebi de şu; konuk evlerimizde kalan kadınlarımızın adresleri gizli. Onların can güvenliklerinin sağlanması için bizim korumamız altındalar. Ancak herhangi bir sandığı kayıtları yapıldığı takdirde adresleri alenileşmiş oluyor ve bu da can güvenliklerini tehdit edecek bir durum oluşturuyor. Bu mahsurların ortadan kaldırılıp oy verebilmeleri için çalışmaları yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yetiştirmeye çalışacağız. Şu an bir ön açıklama yapmayayım sonrasında yalancı konumuna düşmek istemem. Ama bu konuda çalıştığımızı rahatlıkla ifade edebilirim" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ı Bolu'da milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, İl Başkanı Ömer Sayın, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve çok sayıda partili karşıladı. Valilik ziyaretinin ardından İslam, Bolu Belediyesi'ni ziyaret etti. İslam ardından Kültür Park ve Yeraltı Katlı Otoparkı Yaya Tüneli'nin açılışını yaptı.