Gerede ve köylerinde 2014 yılı yaz Kur'an kurslarında din eğitimi alan öğrenciler için mezuniyet programı düzenlendi.

Gerede Müftülüğüne bağlı Gerede ve köylerinde 2014 yılı yaz Kur'an kurslarında din eğitimi alan 2 Bin 267 öğrenci için Melih Gökçek Kültür Merkezinde mezuniyet programı düzenlendi. Camiye Koşalım Kur'anla Buluşalım” temasıyla büyük bir coşkuyla başlayan Yaz Kur'an Kursu mezuniyet töreni Belediye Başkan Vekili İsmail Çetin, AK Parti İlçe Başkanı Ali Şafak, Müftü Hasan İzmirli, vaizler, imamlar, yüzlerce velinin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Program, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Kur'an tilaveti ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan Gerede Müftüsü Hasan İzmirli, Gerede'ye manevi hayatımıza ilmiyle mantığıyla, kalemiyle, emeği geçen inşa ve iman faaliyetinde bulunup bu güzel dini güzel camileri, Kur'an kursları emanet bırakan ahirete göç eden bütün hocaları ve müftüleri rahmetle andığını belirterek, Hayatta olan bu hizmeti göğüsleyen canla başla çalışarak öğrencilerimizi sahih bilgi ilim hikmet ile algılatan ve büyümelerini sağlayan geleceğe taşıyan vatanımıza milletimize her açıdan hizmet eden sahip çıkacak mutlu yüzü ak görev ve sorumluluklarını bilme şuurunu hissettirecek bu hizmeti canla başla sürdürecek çok değerli hocalarımıza Allah güç kuvvet sağlık ihsan eylesin” diye konuştu.

Gerede müftülüğü olarak din görevlilerimizle birlikte yaygın din eğitimine hafızlık eğitimine önem verdiklerini belirten İzmirli, Önem verdiğimizi sıklıkla vurguluyoruz. Çünkü bu bilinç toplumda yerleşmelidir. Anneler, babalar, cemaat ve halk bunun farkında olmalıdır. İşte bugün bunun önemsediğimizin tablosudur. Gerede'mizde çok güzel şeyler oluyor. Çok şükür” dedi.

Peygamber Efendimizin ‘' Sizlerin en hayırlınız Kur'anı öğrenen ve öğretininizdir'' sözünden hareket eden İzmirli, Sizin en hayırlınız insanlığa katkısı, desteği ve emeği olan buyuruyor efendimiz. Dinimizin ilk emri okumaktır. Düşünmek, araştırmak, sormak, Allah'ı peygamberini, kitabını, tabiatını ve insanlığı öğrenmek müminin asli görevidir. Çocuklarımızın herkese kapısı açık olan ve bütün namaz şahadet zekat ve tüm müesseseleri besleyen anlatan öğreten camii gibi Kur'an kursu gibi özel ve devlete ait olan mekanlarda sevgili öğrencilerimizin etkin yeterli belgelere sahip imtihandan geçmiş hocalarımızın rehberliğinde din eğitimini görmeleri inanç ibadet ahlaki değerlerle ilgili bilgileri öğrenmeleri hissetmeleri yaşamaları bizim için son derece önemlidir” ifadelerine yer verdi.

Çocukların hayırlı bir iş yaptıklarının altını çizen İzmirli, Gerede'mizde merkez ve köylerimizde 2 bin 267 öğrencimiz bu yaz döneminde cami yaz Kur'an kursu programına katılmıştır. Bu sayı çok büyük hamdolsun. Dolu dolu bir yaz geçirdiler. Anne babaları tebrik ediyor teşekkür ediyorum camilere gönderdikleri için” şeklinde konuştu

Mevlana'nın sözünü hatırlatan İzmirli konuşmasını şöyle sürdürdü: Bir milletin en önemli sermayesi barajlar, fabrikalar ve madenleri değildir” diyor. Bir milletin en önemli sermayesi maneviyatta yetişmiş çocukları ve gençleridir. Hem maddi varlığımızı bayrağımızı, ülkemizi ve vatanımızı hem manevi varlığımızı kitabımızı bütün inanç esaslarımızı camilerimizi çocuklarımıza emanet edeceğiz. O halde çocuklarımızı imanlı, çalışkan, üretken ve niçin yaratıldığını bilen düşünen kitap okuyan koşan uyanık kalbi basireti açık bir evlat olarak yetiştirmeliyiz ve yetişmesini istiyoruz.”

İzmirli, programın gerçekleşmesinde emeği geçen izinde istirahatta olan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar'a bu salona bizlere tahsis ettiğinden dolayı ve müftülüğün tüm hizmetlerinde canla başla çalışan, her türlü desteği sağlayanlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Gerede Belediye Başkan Vekili İsmail Çetin ise, Gerede ilçe Müftülüğümüzün 2014 yaz Kur'an kursu mezuniyet şölenine öncelikle AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü'nin, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar'ın selamını getirdiği kendilerinin şehir dışında olduğunu belirterek programa katılamadıklarını söyledi.

Çetin yavrularınıza yaz boyunca kitapların en yücesi olan Kur'anı Kerimi okutup öğreten bu konuda emeği geçen başta Müftümüz Hasan İzmirli'ye, tüm hocalarımıza, velilere ve çocuklarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Bundan sonraki yaşamlarında da yavrularımızın Kur'an ahlaki üzerine yaşamlarını devam ettirmelerini temenni ediyorum” dedi.

“Camiye Koşalım Kur'anla Buluşalım” temasıyla büyük bir coşkuyla başlayan Yaz Kur'an Kurslarının finali, sahnede 120 öğrencinin gruplar halinde öğrendiklerini hadis, ilahi, ve sure okuyarak devam etti. Salonda dinleyenleri duygulandırdı. Program yaz Kur'an kursunda eğitim gören tüm öğrencilere hediye takdimiyle sona erdi.