İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce Uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarına yönelik olarak 30/07/2013 günü Ankara - İstanbul Otoyolu üzerinde 2 ayrı operasyon gerçekleştirilmiştir.
Doğu İllerinden temin ettiği uyuşturucu esrar maddesini yolcu otobüsü ile İstanbul iline sevk etmek isteyen (R.C.) görevlilerimizce yakalanması neticesinde, şahsın yolcu otobüsünde bulunan eşyalarında yapılan aramada narkotik detektör köpeği Zeus'un dikdörtgen şeklindeki masaya tepki vermesi üzerine masa ayakları ve masanın alt kısmındaki kaplama söküldüğünde ince tabaka şeklinde preslenmiş naylon ile kaplanmış 47 adet halinde yapılan tartım neticesinde 8 kilo gelen toz esrar maddesi ele geçirilmiştir.
Ankara - İstanbul Otoyolu üzerinde kontrol amaçlı durdurulan yolcu otobüsünde yolculuk etmekte olan (M.G.) isimli şahsın valizlerinde yapılan aramada 127 karton (1270 paket) Prestige marka bandrolsüz kaçak sigara ele geçirilmiştir.
Söz konusu operasyonlarda toplam 8 kg. toz esrar ve 1270 paket bandrolsüz kaçak sigara ele geçirilmiş olup şahıslar adli makamlara sevk edilmiştir.