Gerede İmam Hatip Lisesi ve ortaokulu mezunları, 23 Ağustos 2015 Pazar günü İmam Hatip Lisesi'nde ailecek buluştu.

Gerede İHL'de 1974 mezunlarından 2014 mezunlarına kadar okuyan birçok öğrenci, yıllar sonra bir araya gelerek, eski günleri yad edip, hasret giderdi. Gerede İmam Hatip Okulları Mezunlar Derneği GİMMED'in organize ettiği etkinliğe şehir içi ve şehir dışından aileleriyle katılım sağlayan mezunlar, etkinlik boyunca arkadaşlarıyla hasret giderirken, bir kısım emekli öğretmenlerde etkinlikte öğrencileriyle bir araya gelerek, dayanışma mesajı verdi.

Milletvekilinden bürokratına, belediye başkanına, siyasetçiden, gazeteciye kadar bir çok ismi yetiştirdiği gibi akademisyen, hukukçu, iş adamı ve hayatın birçok alanında tanınmış simaların yetişmesine vesile olan Gerede İmam Hatip Lisesi, Pazar günü düzenlenen cemiyette eskisiyle yenisiyle 41 yıllık mezunlarını bir araya getirdi.

İHL ve Kur'an Dostları Buluşma Programı'nın onur konukları ise; Önder Türkiye İmam Hatip Okulları Mezunları Mensubları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şişman ve Hak-Soz.net Dergisi ve Diriliş Postası Yazarı Hamza Türkmen oldu. Özgür Eğitim ve Düşünce Hakları Derneği kurucularından Hamza Türkmen İmam Hatip Nesli ve Şahitlik Sorumluluğu” sunumunda bulundu. Diğer yandan Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Belediye Başkanı Mustafa Allar, İlçe Başkanı Ali Şafak, daire müdürleri, ilçe meclis üyeleri ve birçok İmam Hatip Lisesi mezunu katıldı.

Etkinlikte emekli öğretmenler, öğrencileriyle bir araya gelerek, dayanışma mesajı verdi. Arkadaşlık ve dostluğun okul yıllarında kazanıldığına dikkat çekilen etkinlikte, bir arada olmanın sevinci paylaşıldı.

Program sonunda ise Gerede İmam Hatip Lisesi'nin ününü dünyaya taşıyanlar ödüllendirildi.