19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile Anıt Park'ta ki Atatürk Anıtı önünde toplanan Bolulular Soma'da meydana gelen maden faciasından dolayı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını buruk kutladı.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Soma'da 301 maden işçisinin hayatını kaybetmesi dolayısıyla sadece Atatürk Anıtı'na çelenk konularak kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasının 95. yıldönümünde, Soma'da 301 işçinin hayatını kaybetmesi nedeniyle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın Belediye Meydanı'nda yapılacak olan resmi törenler ve kutlamalar iptal oldu. Bayram nedeniyle Anıt Park'ta ki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı.
Tören, Türkiye Cumhuriyeti ve Soma şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'na Vali Yardımcısı Gürkan Karaman tarafından çelenk konuldu.

Törene Vali Yardımcısı Gürkan Karaman, Ak Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, CHP Milletvekili Tanju Özcan, Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu, Hüseyin İka, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, çok sayıda kamu kurum müdürü ve öğrenciler katıldı.