PTT 1. Lig'de ilk yarının son maçı ile birlikte ilk devre tamamlandı. Boluspor, uzun bir aradan sonra kazanarak 2014 yılına umutla girmeyi başardı.
DENİZLİSPOR 0-2 BOLUSPOR
Denizlispor'da sezon başından beridir devam eden sıkıntılar bitmek bilmiyor, yönetim krizi, ekonomik kriz, teknik ekip krizi derken birde oyuncu krizi baş gösterdi. Yusuf hocanın gidişinden sonra kulübü iyi bilen Özcan hoca ile anlaşma sağlandı. Fakat zaten kısıtlı bir oyuncu kadrosu ile mücadele ederken ligin son maçında eldeki oyuncuları da yedek oturtmak nasıl bir stratejiye hizmet edeceğini ileriki haftalarda göreceğiz. Boluspor'un erken bulduğu golden sonra birçok pozisyona girdiler ve forvet sıkıntısı yaşamasına rağmen ilk yarıda farklı bir skor üstünlüğü sağlayabilirdi. İkinci yarıda Denizlispor kenarda beklettiği oyuncuları sahaya sürmeyi başardı ve oyuna denge sağladı fakat golü bulamayınca kalesinde ikinci gölü de gördü. Boluspor deplasmanda kazandığı bu galibiyet ile teknik ekip ve oyuncular üzerinde baskıyı biraz olsun hafifletti ve gözlerin yönetime dönmesini sağladı. Düşme hattının 4 puan üzerinde olmasına rağmen ikinci yarıda takviye yapması gerekecek yoksa ikinci yarı için işler çok zor geçecek.
TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR 0-3 1461 TRABZON
Hava şartlarının en zor olduğu deplasmanlardan birinde 1461 Trabzon takımı çok önemli bir galibiyet aldı. Düşme hattında en önemli rakiplerinden biri olan Tavşanlı deplasmanında farklı galip gelmek ikinci devre için önemli bir avantaj sağladı. Tavşanlı Linyitspor sahasında galip gelmek için maça etkili ve tempolu başladı fakat üçüncü bölgeye taşıdığı topları sonuçlandırmada yetersiz kaldı. Sezon başından beridir eksikliğini hissettiği forvet oyuncusu yokluğu bu maçta da kendini iyici gösterdi. Cafercan yine en çok çalışan oyuncu konumundaydı. Tavşanlı'nın eksik kalması ile direnci iyice düştü ve 1461 Trabzon rahat bir galibiyet aldı. TKİ Tavşanlı'da Salih hocada görevi bıraktı ve iki devreye Ali Nail Durmuş ile devam edecekler.
KAHRAMANMARAŞSPOR 1-1 SAMSUNSPOR
Zeminin buzlu olması futbolcuları çok zorladı. Maraşspor yaşadığı ekonomik sıkıntılara rağmen özellikle Orhan hocanın gelişinden sonra ortaya konan futbol ve birer puan olmasına rağmen aldığı puanlar Maraşspor maçlarına ilgiyi artırdı. Maçta ilk yarının mutlak hakimi Samsunspor'du ve ilk yarıda maçı koparabilecek skoru bulabilirlerdi. Fakat ikinci yarıda işler değişti ve Maraşspor maça ağırlığını koymaya başladı. İşler kötü gittikçe Samsunspor değişiklik yapıyor ve yaptıkça takım daha çok baskı görmeye başlıyordu. Maçın bitiş düdüğü çaldığında Samsunsporlu yöneticilerin bir puanı zor kurtardık deyişi maçı özetliyordu
İSTANBUL BBSK 0-0 BALIKESİRSPOR
Haftanın en önemli müsabakası konumundaydı ve İBB'nin kaybetmemesi, Ankaraspor'un da puan kaybetmesi ile ilk devrenin liderliğini kendilerine getirdi. Bir önceki hafta Fevzi Özkan'ın son dakikada attığı gol ile üç puan getirmesi bu haftaki beraberliği daha önemli kıldı. İBB'nin içeride oynadığı maçta oyuncuların yeterli motive olamadığı görüyoruz. Maçın önemini ne kadar büyük olursa olsun, lig maçlarının hazırlık maçı havasında geçiyor. İkinci yarıda karşılıklı ataklar oldu fakat her iki takımda bu ataklardan yararlanamayınca sahadan iki takımda memnun ayrıldı.
FETHİYESPOR 1-1 G.ANTEP BŞB.SPOR
Fethiyespor her geçen gün daha iyi oynamaya devam ediyor. Zeminin yağıştan dolayı ağırlaşması oyunu etkilese de mücadele güçlerini artırdılar. Düşme hattından çıkma adına büyük mücadele eden Fethiyespor son lig maçından sonra transferi değerlendireceklerini söylediler, düşme hattının sadece 4 puan gerisindeler ve üstlerde ikinci devre sıkıntı yaşayacak birçok takım var. Yapacakları iyi transferler ile düşme hattından çıkabilecek en önemli takımlardan biri olarak görüyorum, fakat iyi mücadele etmelerine rağ