18'nci Madde uygulaması ile İzzet Baysal Mahallesi iki tane eğitim kurumu inşa edilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan İzzet Baysal Mahallesi Muhtarı Bahri Kural Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a teşekkür etti.
Seçim gezilerini aralıksız olarak sürdüren Bolu Belediye Başkanı ve AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yılmaz, İzzet Baysal Mahallesi'nde Altınkent sitesinde, site sakinleri ile bir araya geldi.
İzzet Baysal Mahallesi Muhtarı Bahri Kural burada yaptığı konuşmasında, 18.Madde uygulamasının mahallelere yatırım olarak döndüğünü vurguladı. Kural; İzzet Baysal Mahallesi 18.Madde uygulaması ile 14 bin metrekare kazanmıştır. Bunun 10 bin metrekaresine Anadolu Lisesi yapılacak.4 Bin metrekaresine de anaokulu yapılacak. Mahallelinin belki eğitim yatırımlarından haberi olmayabilir, yeni eğitim kurumlarımız için belediye başkanımıza teşekkür ederim” dedi.
18 madde uygulamasının çok şeffaf bir şekilde yapıldığını belirten Başkan Yılmaz, Bize gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı ben size teşekkür ederim sizin sayenizde 10 yıldır çalışıyoruz, çalışmalarımız da inşallah aynı hızla devam edecek. Bir yerin planlaması yapılırken bizler belediye olarak çoğu zaman zorluklarla karşılaşıyoruz. Bana göre bunda en önemli iki faktör var. Birincisi, vatandaşların arazilerinin arsaya çevrilmesinde yaşanan kesintiler sebebiyle arazilerinin azaldığını iddia etmeleri. İkincisi de, halkın ortak kullanım alanları sayılan okul, park, yol gibi yerlerin planlanırken paylarda yaşanan azalma ve yer değiştirmelerin yaşanması. Belediye olarak iddia ediyoruz ki Türkiye'de en şeffaf 18 uygulaması yapan biziz. Bunu yaptığımız her uygulamanın başından itibaren her safhasını şeffaf bir şekilde, vatandaşı bilgilendirerek yapıyoruz dedi.