12 Kasım 1999'da gerçekleşen depremin üzerinden 16 yıl geçti. 30 saniye süren deprem, Kaynaşlı'yı yerle bir ederken, Bolu'nun bir bölümünde de can ve mal kayıplarına sebep oldu. Peki şimdi kurumlar olarak, halk olarak depreme hazır mıyız? Depremin 16. Yılında AFAD tarafından anma programı düzenlenecek.

Bolu, Düzce ve Kaynaşlı'da, 1999'da meydana gelen 7,2 büyüklüğünde ki 12 Kasım depremin üzerinden 16 yıl geçti. 30 saniye süren deprem, Kaynaşlı'yı yerle bir ederken, Bolu'nun bir bölümünde de can ve mal kayıplarına sebep oldu. Peki şimdi kurumlar olarak, halk olarak depreme hazır mıyız? Depremin 16. Yılında AFAD tarafından anma programı düzenlenecek. 12 Kasım 1999'da gerçekleşen depremden sonra Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi'nin açıklamasına göre 845 kişinin yaşamını yitirdi, 4 bin 948 kişi yaralandı. 12 bin 939 ev ve 2 bin 450 iş yeri yıkıldı ya da ağır hasar gördü. Bundan 16 yıl önce 7.2 şiddetinde meydana gelen ve merkez üssü Kaynaşlı olan 12 Kasım 1999 depremi Bolu'da anılacak. AFAD tarafından hazırlanan programda İzzet Baysal Caddesi boyunca açılan stantlarda yardım kuruluşları malzeme ve ekipmanlarının tanıtımını yaparak kurumsal çalışmaları hakkında bilgi verilecek.

Bolu, Düzce ve Kaynaşlı'da, 1999'da meydana gelen 7,2 büyüklüğünde depremin üzerinden 16 yıl geçti. Bu yıl 12 Kasım'da hazırlanan programda ise depreme karşı duyarlılığın arttırılması amaçlanıyor. 12 Kasım anma etkinlikleri programı saat 10.00 da İzzet Baysal Caddesi boyunca stantların teşhiri ile başlayacak. Saat 11. 00 de Yıldırım Beyazit Camii'nde okutulacak olan mevlitle program devam edecek. Ardından saat 13.30 da deprem müzesi ziyaret edilecek ve saat 14.00 de Deprem Parkı'ndaki etkinlik faaliyeti başlayacak.

Saat 15. 00 de caddedeki stantlar gezilecek. Stantlarda Bolu AFAD, İl Sağlık ve İl Emniyet Müdürlükleri, Jandarma, itfaiye, UMKE, Kızılay, Trac, Bolu Off Road Kulübü STK'lar ve Yardım Kuruluşları malzeme ve ekipmanlarının tanıtımını yaparak kurumsal çalışmaları hakkında bilgi verilecek. Bolu AFAD standında Jeofizik Mühendisleri tarafından depremlerin oluşum mekanizmasının modellendiği Fanus'un ve sağlam olduğunda ev yıkılmaz olgusunu somutlaştırmak için tasarlanmış Sağlam Ev Yapma Oyunu Tablası'nın tanıtımı yapılacak.

Depremin olduğu saat 18:57 de Belediye Meydanı'nda Deprem Anı Etkinliği yapılacak. Bursa AFAD Dağda Arama Kurtarma, Sakarya AFAD Suda ve Köpekli Arama Kurtarma, Ankara AFAD ise KBRN Ekipleri ile stant çalışmalarına katılacak ve vatandaşları alanları ile ilgili konularda bilgilendirerek çeşitli gösteriler yapacak. İstanbul AFAD'a ait Deprem Simülasyon TIR'ı da gün boyu İzzet Baysal Caddesinde konuşlanarak vatandaşlara hizmet verecek. Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrencilerin açılan stantları gezmesi sağlanacak. Haber Merkezi