Mengen'de 18 Yıl önce Gentaş Fabrikası karşısında festival töreninden sonra temeli atılan lüks restorandan, sadece toprağa karışmak üzere olan kalıntılar bulunuyor.
Mengen'de 18 Yıl önce Gentaş Fabrikası karşısında festival töreninden sonra temeli atılan lüks restorandan, sadece toprağa karışmak üzere olan kalıntılar bulunuyor. O tarihte büyük umutlarla heyecanla ve vaatlerle atılan temel zaman içinde olduğu gibi kaldı ve unutuldu. Mengen de çevre sakinleri bu gün yetkililiklerden ne olduğu bile hatırlanmayan temel hakkında bir açıklama yapılmasını istiyor. 5 Ağustos 1995 tarihli Mengen Kaymakamlık gazetesindeki temel atma haberi aynen şu şekildeydi;
“Lüks restoranın temeli dönemin Bakanı Halil Çulhaoğlu tarafından atılmıştı. Bomentur Birliği Eylül 1992 tarihinden Valimiz Yener Rakıcıoğlu'nun Mengen'e ziyareti sırasında Mengen Belediyesi'ne yapmış olduğu tekliften sonra kurulmuştu.
Birliğin amacı, Türk ağız tadını, damak zevkini dünyaya tanıtan Mengenli aşçıların namına yakışır, Türk mutfağından örnekler verebilecek bir tesisi Mengen'e inşa etmekti.
Bolu il Özel İdaresinin %60, Mengen Belediyesinin %40 hisse ile ortak olduğu Birlik yaptığı çalışmalar sonunda Gentaş fabrikasının karşısında Zonguldak karayolunun üzerinde bulunan kuşbakışı Mengen manzaralı arsaya lüks bir restoran yapmaya karar verdi.
600 m2 lik alana yapılacak olan inşaat 1995 birim fiyatı ile 8.5 milyar liraya mal olacak. 182 m2 lik kısmına 164 kişilik restoran, 130 m2 lik kısmına ise 80 kişilik dinlenme salonu yapılacak olan tesisin temeli 5 Ağustos 1995 günü Bayındırlık ve iskan Bakanı Sayın Halil Çulhaoğlu tarafından törenle atıldı.
Temel atma törenine Sayın Bakanımızın yanı sıra, valimiz Sayın Yener Rakıcıoglu, Milletvekilimiz Sayın Nazmi Çiloğlu, Bolu Belediye Başkanı Necdet Gören, Mengen Kaymakamı Fuat Ergün, Mengen Belediye Başkanı Sadık Erdoğan ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Sayın Çulhaoğlu "Aşçıları sayesinde adını dünyaya duyuran Mengen, buraya gelen turistlerin, mi-safirlerin beklentilerine bu tesisin yapımından sonra cevap verecektir. Biz elimizden geleni yaparız. Turizm Bakanlığıyla temasa geçilerek bunun yanına birde konaklama tesisi eklenirse daha iyi olur. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.
Törende bir konuşmada Valimiz Sayın Yener Rakıcıoglu yaptı. "Bu tesis tamamlandığı zaman Türk mutfağının en güzel örnekleri burada sunulacaktır. Aşçılık okulu öğrencilerimizde burada deneyim kazanacaktır. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.
Daha sonra tesisin temeline ilk harç Bayındırlık ve İskân Bakanı Sayın Halil ÇULHAOĞLU tarafından kondu. Mengenlilerin en büyük dileği bu tesisin en kısa zamanda yapılarak hizmete girmesi.”