09.08.2009 tarih ve 27314 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak 01.09.2009 tarihinde yürürlüğe giren Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esas Hakkında Yönetmelik Hükümlerine göre Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde çeşitli görevlerde istihdam edilecek kadrolar için rekor katılım gerçekleşti.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis edilen 4 adet İş Makinası Operatörü, 4 Adet Ağır Makine Operatörü, 5 Adet Greyder Operatörü, 4 Adet Traktör Operatörü ile 1 Adet Ekskavatör Operatörü olmak üzere toplam 18 Adet daimi işçi kadroları için 1.675 kişi müracaat etti. En az ilköğretim diploması talep edilen kadrolara alınacak Sözlü Sınava katılmaya hak kazanacak isimlerin belirlenmesi amacıyla 13.10.2010 tarihinde İşletme Müdürlüğü Satış Salonunda Noter Huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi.

Müdürlük yaptığı açıklamada; Her unvanda belirtilen pozisyonlara atanmak üzere Sözlü Sınava çağırılacak kadro sayısının üç katı adayın belirlendiği Kura çekiminde büyük heyecan yaşandığı gözlendi. Kura çekiminde adı çıkarak Sözlü Sınava katılmaya hak kazananların mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Sözlü sınav yeri, saati ve tarihleri (www.boluobm.ogm.gov.tr) ve (www.ogm.gov.tr) internet adreslerinden duyurulacağı gibi ayrıca adayların adreslerine tebligatla bildirileceği veya evrak tesliminde tebliğ edileceği bildirildi.

Sözlü Sınav Orman Genel Müdürlüğünde yapılacak olup, sözlü sınavda başarılı olan adayların asil ve yedek listesi (www.boluobm.ogm.gov.tr) ve (www.ogm.gov.tr) İnternet adreslerinden yayınlanacaktır” ifadelerine yer verildi.