İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı için alarma geçti. Yurt genelin bayram trafiğinde olumsuzlukla karşılaşılmaması için hazırlanan 32 maddelik önlem paketinden Bolu da nasibini aldı. Buna göre Bolu'da bayramda şehir içinde 6, Otobanda 12 ekip görev yapacak ve 4 radar da otobanda olacak. Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Sönmez ekip sayılarının ve memurların mesai saatleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubelerinden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Sönmez, alınan bayram tedbirleri hakkında bilgi verdi. Bayramda şehir içinde 6, Otobanda 12 ekiple görev yapılacağını söyleyen Sönmez, 4 radarın da otobanda olacağını belirtti. Sönmez, Şehir içinde özellikle arefe günü bayram yoğunluğu trafiğimiz oluyor. 6 ekibimiz olacak vatandaşın rahat bayram alışverişi yapabilmeleri ve evlerine dönebilmeleri için.
GEREDE YERİNE YENİÇAĞA
4 gün sürecek olan Ramazan Bayramı nedeniyle şehirlerarası yollarımızda da önlemlerimizi arttırdık. Toplam 12 ekibimiz görev yapacak. Gerede Kavşağı bölgemizde bayramlarda yoğunluk yaşanıyor. Sürücülerin Yeniçağ gişelerini kullanmalarını tavsiye ediyoruz.
BAĞLANTI 2 ŞERİDE ÇIKARILDI
Karayolları ekiplerince bir rehabilitasyon çalışması yapıldı, bağlantı 2 şeride çıkarıldı. Buna rağmen yoğunluk bekliyoruz o nedenle orada tedbirimizi artıracağız.
EMNİYET KEMERSİZ YOLCULUK OLMAZ
Sürücülerimizden de beklentilerimiz var. Ramazan'ın son günü oruçlu olarak yola çıkacaklar, sık mola vermeleri gerekiyor. Araçlarının bakımlarını yaptırmaları, sıcak yolda yolculuk yapacaklar özellikle araçlarının su ve yağlarını kontrol etmelerini istiyoruz. Lastiklerini kontrol etmeleri gerekiyor ayrıca. Emniyet kemersiz yolculuk düşünülmez. Bunun dışında yoğunluğa karşı ışıklı cihazla sürücülerimizi uyaracağız. Ona da dikkat ederlerse inşallah mutlu şekilde istedikleri yere ulaşacaklardır.
4 RADAR YOLDA OLACAK
Radar uygulamamız olacak. 4 radarımız yolda olacak. Çünkü aşırı hız söz konusu ve kaza sebebi. Radarla kontrollerimizi arttıracağız. İçişleri Bakanlığı tarafından illere gönderilen 32 maddelik önlem paketi gereğince ekstra ekip çıkarıldığını söyleyen Sönmez, İzinli arkadaşlarımız geri döndü. Görev saatleri de biraz arttırılmış oldu” dedi. Haber Merkezi