‘Fakir Öğrencilere Yardım Derneği' tarafından yaptırılacak olan yeni yurt binasının temelleri düzenlenen törenle atıldı. Törene Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin'de katıldı.

Kuruçay Mahallesi'nde bulunan Kuruçay Yıldız Erkek Kur'an Kursu binasının önünde Fakir Öğrencilere Yardım Derneği tarafından yapılacak olan 3 katlı, 160 yataklı ve yaklaşık 800 metrekarelik yeni yurt binasının temel atma merasimi gerçekleşti. Törene, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, din görevlileri ve mahalle halkı katıldı. Kur'an Tilaveti ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti.

İlk konuşmayı yapan Dernek yönetimi adına Abdulkadir Topal, Fakir Öğrencilere Yardım Derneği'nin yeni yurt binası inşaatının temel atma merasimine desteklerinizden ve katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunar dernek yönetimi adına saygılarımızı arz ediyoruz. Yaklaşık olarak 25 yıllık kuruluş ve faaliyet süresi içerisinde bugün burada üçüncü yurt binamızın temelini inşaAllah hep birlikte atacağız. Ümit ederiz ki çok uzak olmayana bir süre sonra da binamızı milletimize hayırlı hizmetler veren bir müessese olarak açılışını yine hep birlikte yaparız” diye konuştu.

Törene katılan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise; Yeni hicri yılınızı tebrik ediyorum. Yılın başlangıcının hicri olmasının sebebi Hicret. Peygamber Efendimizin(SAV) ve sahabe efendilerimizin Mekke'den Medine'ye Hicreti. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın hep vurguladığı bir konu var kardeşlik hukuku. Hicretin birçok önemi var birçok mesajı var. Bunlardan bir tanesi de kardeşlik hukukundaki destandır. Kardeşlik hukuku adına bütün gelecek nesillere bizlere ve bizden sonrakilere de öğretilecek önemli kardeşlik hukukuna ilişkin olaylardır. Fakir Öğrencilere Yardım Derneği olan bu derneğin üyesi olan birçok kardeşimizin hayali bugün inşaAllah o hayalinin gerçekleşmesi konusunda ilk adımı atıyoruz. Bu hizmetlere Bolu her zaman sahip çıktı. Bolulu insanımız, Bolulu vatandaşımız, Kur'an ve Peygamber denilince her yere koşar gider. Buraya emek verenlerden Allah razı olsun” dedi. Konuşmaların ardından okunan duayla yeni yapılacak olan yurt binasının temelleri atıldı.