Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı nedeniyle MHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından İzzet Baysal Caddesi üzerinde 1500 kişilik yemek dağıtıldı. Merkez İlçe Başkanlığı Çanakkale'de şehit düşen yaklaşık 1500 Bolulu şehidimiz için, 1500 kişilik buğday çorbası dağıtıldı.

Savaş şartlarının daha iyi anlaşması ve şanlı ecdadımızın ne şartlar altında ülkeyi koruduklarının bilinmesi adına İzzet Baysal Caddesi üzerinde yapılan etkinliğe çok sayıda partili katıldı.

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan MHP Merkezi İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, Her satırında yaşanan bir insanlık onuru vardır. Bu olay, düşmana sadece silahla savaş değil, verilen insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz Mehmetçiklerimize aittir. Onlarda imkan varken imanımızla kazanılan bir zaferin adıdır Çanakkale” ifadesini kullandı.

Yaşanan çatışmada, vurduğu düşman askerini canı pahasına, sırtına alıp düşman siperine kadar götürme yücelik ve cesaretini gösteren Mehmetçiğin, düşmanın her bir rütbesindeki askerini kendisine hayran bırakacak kadar asil bir davranış sergilediğini belirten Yılmaz, bu davranış, savaşın sadece öldürmekten ibaret olmadığını tüm dünyaya bir defa daha anımsattığını söyledi.

Osmanlı Ordusunun, 250 bin şehit Çanakkale'de sadece 57. Alayda 49 subay 3 bin 480 er ve erbaşın her yaşta insanın gönüllü olarak savaştığını, kaydeden Yılmaz, Kadınlar cephedekiler için çorap örmüş, kurşun imalatında dahi çalışmışlardır. Kısaca vatanın her bir ferdi kendisine yönelen bu vahşi akına el birliğiyle dur demesini bitmiştir. Bu cephenin isimsiz kahramanları vatanın her bir köşesinden Çanakkale'ye koşarken, hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmemişler, Türklük onur ve şerefini en güzel şekilde savunmakla üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmişlerdir” dedi.

“Onlar, Çanakkale Zaferini ele geçirmekle, sadece bir zafer değil, Türk milletinin Anadolu'daki varlığının devamını da sağlamışlardır” diyen Yılmaz, Bu gün burada 57. Alayımızın şahadete ermeden önceki son yemeği buğday çorbasını ikram ederek; onları yad etmek ruhlarına bir Fatiha göndermek için toplandık. Onlar bayrağı yere düşürmediler. Onlardan teslim aldığımız bayrak elimizde yürüyoruz. O bayrağı düşürmeyeceğiz. Ben size taaruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında, yerimize başka kuvvetler ve komutanlar kaim olabilir diyen Mustafa Kemal Atatürk ün kanı damarlarımızda çağladıkça biz bu bayrağı düşürmeyeceğiz. Toprağımızı namus bileceğiz” ifadelerini kullandı.