Ülkemizde ilk kez 2014'te kutlanmaya başlanan 12 Aralık Mağazacılar Günü” geçen yıl olduğu gibi bu yılda Highway Outlet Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde coşku ile kutlandı. AVYM'de çalışan yaklaşık 1500 mağazacıyı tek tek kutlayan AVYM Yönetimi, mağazacılarla hatıra fotoğrafları çekindi.

Günün ilk saatlerinde mağazacılar ile buluşan Highway Outlet Yönetimi, tek tek her çalışan ile küçük sohbetler gerçekleştirdi. Büyük markaları büyük markalar yapan göz alıcı mağazaları, son teknoloji kasa ve rafları, şahane vitrinleri ya da efsane ürünleri değil, içerisinde ki çalışanlarıdır. Bizi bu günlere getiren, başarılarımızda en büyük paya sahip olan 2 milyon perakende çalışanıyla Mağazacılar Günü'nü kutluyoruz.” söylemi ile yola çıkan AVYM Yöneticileri her çalışana birer çiçek takdim etti. Çeşitli ikramlar ile renklendirilen Mağazacılar Günü, çekilen fotoğraflar ile ölümsüzleştirildi.
12 Aralık Mağazacılar Günü Nedir?
2011 yılında Hindistan'da başlatılan ve bu yıl dördüncü kez kutlanan Mağazacılar Günü (Retail Employees' Day), Türkiye'de ilk kez geçen sene kutlandı. Bu yıl ise 12 Aralık perakende ve alışveriş sektörünün en önemli aktörlerini bir araya toplayan Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) tarafından büyütülerek sahiplenildi. Kapsamı, etkisi ve heyecanı artarak kutlanacak olan bu özel gün perakende sektöründe mağaza çalışanlarının onurlandırılmalarını ve onlara teşekkür edilmesini amaçlıyor. Haber Merkezi