Gerede'de 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde yapılacak Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunmak maksadıyla Kaymakamlık Toplantı Salonunda toplantı düzenlendi. Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Bağdu, Gerede Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Baki Sungur, İlçe Emniyet Müdür V. M.Kürşat Ergün, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ersin Kaşka, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kaymakam Ünsal, Ülkemiz için tarihi bir dönüm noktası olan hain kalkışmaya karşı ilçemizde verilen mücadele için sivil toplum örgütlerine, siyasi partilere ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada, hiçbir siyasi görüş ayrımı olmaksızın her türden inanç, kültür ve kesimden vatandaşlarımız bir araya gelerek ülkemizde demokrasinin korunması için tek bir yumruk gibi hareket etmişler. Gelecekte de bu tür ihanetlerle karşı karşıya kalmamak için bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımızın aynı duygu ve heyecanı paylaşarak demokrasimizin korunması, devletimizin bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için hep birlikte hareket etmesi gerekir. '15 Temmuz hain darbe girişimini hafızalarda canlı tutmak maksadıyla bir etkinlik düzenlemek istiyoruz. Sizlerin de görüşünü almak için bir toplantı yapma ihtiyacı duyduk. Herhangi bir siyasi hüviyete bürünmeden tüm vatandaşlarımızın katılacağı bir etkinlik olmasını planlıyoruz. Bu konuda sizlerin görüş ve önerilerinizi almak istiyorum” dedi.

Toplantıda; 15 Temmuz saldırısının 80 milyona yapılmış hain bir darbe olduğu konusunda hemfikir olan tüm katılımcılar, bu darbe girişimini nefretle kınadıklarını ifade ettiler. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği toplantıda, vatandaşlarımızla omuz omuza dosta düşmana birlikteliğimizi göstermek için programa katılım göstereceklerini dile getirdiler. Toplantıda; 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma” etkinlikleri kapsamında yapılacak faaliyetler ve programlar konusunda görüşmeler yapıldı ve fikir alışverişinde bulunuldu. geredemedyatakip