Ak Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, aday tespit çalışmalarına katkı vermesi amacıya dün yapılan temayül yoklamasına sahip çıkan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. Farklı görüşe mensup çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşen temayülü, çoğulcu demokrasiye "çağ atlatan milat" olarak değerlendiren Coşkunyürek, 23 Mart 2015 için "altın harflerle yazılan bir gün olarak, Türk ve Bolu siyasi tarihinde yerini alacaktır" dedi.

Bolu siyasi tarihinde bir ilki gerçekleştiren Ak Parti, aday tespit çalışmalarına sivil toplum kuruluşlarını dahil etti. Pazartesi günü yaptığı temayül yoklaması ile 12 aday adayı hakkında sivil toplum kuruluşu başkan ve yönetim kurulu üyelerinin eğilimlerini soran Ak Parti'ye, kayıtsız kalmayan STK temsilcileri oylarını kullandılar. Basın yoluyla ve bire bir ulaşılan 209 sivil toplum kuruluşuna mensup 698 kişinin oy kullandığını açıklayan Ak Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, yaptığı açıklama ile katılımcılara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ayrım gözetmeksizin herkesin görüşlerine başvurulduğunu kaydeden Coşkunyürek, Genel merkezimizin aday tespit çalışmalarına katkı vermesi amacıyla dün düzenlediğimiz temayül yoklaması ile görüş ayrımı gözetmeksizin Bolu'daki değerli sivil toplum kuruluşu, vakıf, dernek ve meslek örgütlerimizin görüşlerini aldık. 209 sivil toplum kuruluşumuza mensup birbirinden değerli 698 kişinin 'halkın' partisi Ak Parti'ye ve kendi 'vekil adaylarına' sahip çıkması Bolu'da ve Türk siyasi tarihinde eşi ve benzeri görüşmemiş bir durumdur" dedi.

"TÜRK VE BOLU SİYASİ TARİHİNDE YERİNİ ALACAKTIR"

Temayül yoklamasını 'Demokrasi Bayramı' şeklinde değerlendiren İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, "Öncelikle ben, toplumun her kesimini temsil eden ve bu temayüle katılan tüm Bolulu sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize, vakıf ve dernek yöneticilerimize, meslek örgütleri üyelerimize ve de ilimizin kıymetli kanaat önderlerimize temayül salonunu 'Demokrasi Bayramı' havasına soktuklarından dolayı teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Ak Parti teşkilatları açısından kıvanç verici bir durumdur. İnanıyorum ki 23 Mart 2015 tarihi, çoğulcu demokrasiye çağ atlatan milat olarak hatırlanacak ve 'altın harflerle' yazılan bir gün olarak, Türk ve Bolu siyasi tarihinde yerini alacaktır" şeklinde konuştu.

"KATILIM, AK PARTİ'NİN GÜCÜNÜ, İDDİASINI ORTAYA KOYMAKTADIR"

2001 yılında kurulan Ak Parti'nin, bugüne kadar hep ilklerin partisi olduğunun altını çizen Coşkunyürek, konuşmasının devamında "Dünkü tablo karşısında bizler, büyük onur ve gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çoğulcu demokrasinin bir örneğini sergilediğimiz bu çalışmaya, aralarında farklı görüşe mensup kişilerinde olduğu geniş bir kitlenin sahip çıkması, Ak Parti'nin gücünü, o şehirdeki iddiasını ortaya koymaktadır" ifadelerine yer verdi.

"EKONOMİK VE SİYASİ İSTİKRARIN DEVAM ETMESİ GEREKİYOR"

13 yıllık Ak Parti iktidarında sivil toplum kuruluşlarına büyük önem verdiğini söyleyen ve devamına 7 Haziran sonrasına değinen İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, istikrar vurgusu yaptığı konuşmasını Sivil toplum kuruluşlarımız bizler için büyük önem arz etmektedir. Çünkü esnafıyla, işçisiyle, memuruyla ve vatandaşıyla bulunduğu ilin esas sahipleri onlardır. Bizlerde bu bilinçle 2002'den bugüne kadar onların taleplerini, görüş ve önerilerini dikkate aldık, hiçbir zaman kayıtsız kalmadık. Önümüzde yine bir genel seçim var. Ülke olarak koyduğumuz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşmak için ülkemizde 13 yıldır devam eden ekonomik ve siyasi istikrarın devam etmesi gerekiyor. Son 13 yıllık süreçte oluşan istikrarın ülkeye neler kazandırdığı, memur maaşını ödeyemeyen bir Türkiye'nin nereden nerelere getirdiği ortada. İnşallah 7 Haziran'da yapılacak seçim sonrası Türkiye'nin inşası için emin adımlarla birlikte yürümeye devam edeceğiz. Ben buna yürekten inanıyorum. Millet-devlet olarak hep birlikte yine el ele vererek Türkiye'yi 2023'e taşıyacağız” diyerek sonlandırdı. Haber Merkezi