İlimiz iş dünyasının merakla beklediği, İlimize Gümrük Müdürlüğü tesis edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararnamesi Resmi Gazete'nin 18.08.2014 tarihli nüshasında yayımlandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Bolu'nun yönünü ihracata dönmüş, dış ticarette hedefleri olan bir il olduğunu belirterek, Gümrük Müdürlüğü teşkilatının bu yapı içinde ihtiyaç duyulan kurumlar arasında yer aldığını söyledi ve açılacak olan Gümrük Müdürlüğü'nün iş dünyasına hayırlı olmasını diledi.

Ateş, İhracatta belirli bir ivme kaydetmeye çalıştığımız şu süreçte sanayicimizin sahip olduğu koşulların rekabet edebilir şekilde olması oldukça büyük önem arz ediyor. Oda Yönetimi olarak bu konuyu her zaman masamızda birincil öncelikler arasında tuttuk. İlk olarak Bakanlığımız nezdinde konuyla ilgili yoğun girişimlerde bulunduk. Gümrük teşkilatının sanayicimize sağlayacağı olası faydaları aktardık. Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığının organizasyonuyla Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı'nın Odamıza yapmış olduğu ziyarette kendisinden Gümrük Müdürlüğü'nün tesis edilmesi yönünde işlemlerin hızlandırılacağı sözü ve müjdesini almıştık. Nihayetinde bugünkü Resmi Gazete'de Doğu Marmara Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olarak Bolu Gümrük Müdürlüğü'nün kurulduğu yönünde Bakanlar Kurulu Kararnamesi yayımlandı. İş dünyamıza ve İlimize hayırlı olsun. Gümrük Müdürlüğü, reel sektör kuruluşlarımızın dış ticaret sürecinde en önemli desteklerinden birisi olacak. Gümrük Müdürlüğü'nün yeniden İlimiz sanayici ve ihracatçısının hizmetine sunulmasına destek ve katkı sağlayan başta Sayın Başbakanımız ve Bakanlar Kurulumuz olmak üzere, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı'ya, Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin'e, Sayın Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığına, yer tahsisi hususunda verdikleri destekten dolayı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ve OSB Bölge Müdürümüze, bunun dışında da emeği geçen ve ismini sayamadığımız herkese Bolu iş dünyası adına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.