14 Mart Tıp Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bolu'da da kutlandı. Sabah saatlerinde Anıt Park'ta Atatürk Heykeli'ne bırakılan çelengin ardından kutlama, AİBÜ Tıp Fakültesi'nin Morfoloji Binası'nda yapıldı. Tören AİBÜ Tıp Fakültesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Bolu-Düzce Tabip Odası organizasyonunda gerçekleşti.
AİBÜ Tıp Fakültesi, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ve Bolu-Düzce Tabip Odası birlikteliğinde koordine edilen 14 Mart Tıp Bayramı kutlamalarına Tıp Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri katıldı. Törene ayrıca Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dt. Hayrettin Öztürk, AİBÜ Tıp Fakültesi Başhekimi ve Bolu-Düzce Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kenan Gümüştekin de iştirak etti.
Törende Tıp Fakültesinin 6. Sınıf İntern doktorlarından Utku Turan yaptığı konuşmada öğretim üyelerine emeklerinden dolayı teşekkür etti ve artan kontenjan sayılarına dikkat çekti. Sadece AİBÜ Tıp Fakültesi değil yurt genelinde tüm tıp fakültelerinde aynı artış olduğunu kaydeden Turan, okula kayıt oldukları ilk sene 79 kişi iken şuan birinci sınıflarda 134 kişi olduğunu belirtti ve Sınıflara girerken sandalye alıyoruz, arkadaşlarımız ayakta ders dinlemek zorunda kalıyor. Koridorlarda kalabalık halde bulunuyoruz. Yeni gelen arkadaşlarımız bu gidişle bizim tuttuğumuz nöbetten daha az nöbet tutacak, bizim baktığımız hasta saysıından daha az hastaya bakacak” diye konuştu.
AİBÜ Tıp Fakültesi Başhekimi ve Bolu-Düzce Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kenan Gümüştekin de yaptığı konuşmada dünyada değişik tarihlerde Tıp Bayramı kutlamalarının yapıldığını, Türkiye'de ise 2. Mahmut zamanında 14 Mart 1827'de Tıp Okulu'nun açılma tarihinde kutlamaların yapıldığını belirtti. Gümüştekin, doktorluk mesleğinin ülkede ve dünyada en saygın mesleklerden olduğunun da altını çizerek, Kendi elimizle bozmadığımız sürece saygınlığını da koruyacaktır” dedi.
14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları daha sonra İsmail hakkı Akyoloğlu şefliğinde verilen Halk Müziği konseri ile devam etti.