Bolu Belediye Başkanı seçilmesinin ardından gelen tebrik çiçeklerini ihale usulü ile satıp gelir elde ettikten sonra akülü sandalye alıp engelli bireylere dağıtan Tanju Özcan, Kendi kendini şarj edebilen bir araç geliştirmişler. Önümüzdeki günlerde bunun detayını onlarla konuşacağız. Biz yapabilirsek, bir müteşebbise yaptırabilirsek akülü araçlarla ilgili bu sorun ortadan kalkmış olacak” dedi.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan seçilmesinin ardından gelen tebrik çiçeklerini ihale usulü ile satıp, elde edilen gelirle de ihtiyaç sahibi engelli bireylere akülü sandalye alınacağını söylemişti. Başkan Özcan geçtiğimiz ay, çiçekleri açık arttırma usulü satışa çıkarken toplamda 140 bin lira gelir elde edilmişti, öte yandan kalan çiçeklerin de satıldığı öğrenildi.

Mayıs Ayı Engelliler Haftası nedeni ile çiçeklerinden elde edilen gelirle alınan akülü sandalyeler sahiplerini buldu. Bolu Belediyesi Hayır Çarşısı'nda düzenlenen törenle 14 akülü sandalye sahiplerine, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP Tahsin Tarhan'ın katıldığı törenle verildi.

“14 ARACIMIZI SİZLERE HEDİYE ETTİK”

Törende konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Biliyorsunuz, biz başkan seçildikten sonra bize bir sürü çiçek geldi. Biz de dedik ki bunları ihale ile satıp, parayla da engelli kardeşlerimiz, yurttaşlarımız için akülü araç alalım dedik. Bir kısmını dağıttık, Engelliler Haftası olması nedeni ile sembolik olarak 14 aracımızı sizlere hediye ettik. Bu noktada bir miktar daha kaynağımız var. Kalan kaynakla da önümüzdeki günlerle yeni araçlar da gelecek. Amacımız Bolu'daki tüm engelli kardeşlerimizin rahat hareket edebilmeleri için bu akülü araçları temin etmeye çalışmak” dedi.

“BU SORUN ORTADAN KALKMIŞ OLACAK”

Akülü sandalyelerinin en büyük sorunun yeniden şarj edilme sorunu olduğunu söyleyen Başkan Özcan, kendi kendini şarj edebilen sandalyeler için yaptıkları girişimin sonuç vermesi ile bu sorunun ortadan kalkacağını ifade ederek, Akülü aracı temin etmek yetmiyor biliyorum. Bunlarla ilgili bir akü problemi var. Akü bitiyor. Onunla ilgili de ne yapabileceğimizi çalışıyoruz. İzzet Baysal Günleri'nde Bolu'daki müteşebbisler üstünde şemsiye gibi bir çeşit güneş enerjisi çeken panelvanlı, kendi kendini şarj edebilen bir araç geliştirmişler. Önümüzdeki günlerde bunun detayını onlarla konuşacağız. Biz yapabilirsek, bir müteşebbise yaptırabilirsek akülü araçlarla ilgili bu sorun ortadan kalkmış olacak. Umarım hayatını kolaylaştırmanıza bir nebze katkı sağlamış oluruz. İnşallah bu da örnek olur. Umarım bize yardımcı olurlar” şeklinde konuştu.

“TANJU ÖZCAN'IN YOLU AÇIK OLSUN”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Tanju Özcan'a övgüler yağdırdı. Başkan Özcan için son olarak Yolu açık olsun” diyen Özel, Herkese merhabalar. Böyle anlamlı bir haftada, böyle anlamlı bir etkinlikte burada olmak benim için çok önemli. Tanju Başkan 8, 9 yılı aşkın süredir birlikte çalıştığım bir arkadaşım. Biraz önce de ifade etmeye çalıştık, şüphesiz Tanju Başkanımızın bize 15 yıl sonra yaşattığı zafer, en önemli kazanımlarımızdan biridir. Tanju Özcan kazandı, Bolu kazandı, Millet İttifakı kazandı ama CHP Grubu kaybetti. Onu Bolu kazandı, CHP Meclis grubu yerini doldurmakta güçlük çekecek. Tanju Özcan'ın bulunduğu yerde enerji vardır, fikir vardır, harika düşünceler vardır. Çok sayıda çiçek gelir bizler yönetici olarak bir yere geldiğimizde. Bu çiçekleri satıp, akülü araba almak gerçekten çok iyi bir fikir. Duyduğumda da beni mutlu etti. O çiçekler odaların ihtiyacı değilken onları satıp alınan parayla ihtiyaç sahibi kişilerin yardımına gitmek onurlu bir davranıştır. Tebrik ediyoruz. Türkiye eminiz ki Tanju Özcan'dan büyük projelerle bahsedecek. Başkanımızın yaptığı projeler ile Bolu'yu Türkiye ve dünyanın turizm merkezi haline getireceğine inanıyoruz. Tanju Özcan'ın yolu açık olsun. Bolu'ya bahar geldi” diye konuştu.