14 Ağustos'ta büyük ihale

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Karadere sularının Bolu'ya kazandırılmasının ardından 14 Ağustos'ta ihaleye çıkarılacağını belirtti. Yılmaz, Şu ana ladar gerçekleştireceğimiz ihale için iki firma teklif almış durumda. Firma sayısının artmasını istiyoruz. 2015 yılında Bolu şişe suyu içmeye başlayacak” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Karadere sularını Bolu'ya kazandırmayı başardı.Bolululara doğal kaynak suyu içirmeyi hedefleyen Bolu Belediyesi, 3 bin 400 metre uzunluğunda oluşturulacak tünellerle kente aktaracağı memba suyunu 2015 yılından itibaren Bolu'da yaşayan insanlara içirecek. Su analiz raporlarında şişe suyu kalitesinde olan Karadere suları 1 milyon nüfusa yetecek.

“BOLU GELECEKTE SU PROBLEMİ YAŞAMAYACAK”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz,“ Türkiye'de ilk defa bir kentte musluklardan şişe suyu kalitesinde su akacak. 10 yıla yakın bir mücadele sonucunda aldığımız bir netice bu. Biz Bolu'ya bir şey kazandırabilmenin merakı ve heyecanı içinde çalışıyoruz. Benim için o suyun alınması, Bolu'nun yıkılıp yeniden yapılması kadar büyük ehemmiyet arz eder. Başkaları bundan rahatsız olabilir. Bu başkası için bir ehemmiyet taşımayabilir. Bu ne zaman ehemmiyet taşır. İstanbul'un su problemi çekeceği ile ilgili sıkıntılar olunca ehemmiyet taşır. Biz bununla ilgili de bir çalışma yaptık. İstanbul ve Ankara mevcut su problemlerini çözmek için uğraşıyor. Barajlar yapıyorlar. Şehirler mevcut problemlerini çözmek için çalışmalar yürütüyorlar. Bizim diğer illerden farkımız var.Biz Bolu'nun gelecekte su problemi yaşamaması için çalışıyoruz” dedi.

“ÇALIŞMALAR 400 GÜNDE BİTECEK”

Yılmaz, açıklamalarının devamında ise, Şu an Bolu'da yaşayanların içme suyu ihtiyaçlarını Gölköy'den gelen suyla karşıladıklarını belirten Yılmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: Gölköy'den çok pahalı bir su kullanıyoruz. Aşağıdan pompa ile basıyoruz. 3 tane pompa kullanıyoruz. Borular patlıyor bir sürü sıkıntı var. Problem olunca herkes gündeme getiriyor. Bir de nimet olunca da gündeme gelmesi gerekiyor. Şu an Karadere suları devreye girdiğinde, ihale iyi bir müteahhide denk gelirse, 400 gün civarında devreye girecek. 2015 yılında Bolu şişe suyu içmeye başlayacak. Bütün amacımız bu. Bu işi bitirdiğimiz zaman şehir şişe suyu içmeye başlayacak” ifadelerini kullandı.