Türk Kızılayı Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Dr. Hakan Bahadır Bozkurt, Ramazan ayının başından bugüne kadar Bolu'da 1200 kişiden kök hücre alındığını belirterek, bu rakamın oldukça iyi bir rakam olduğunu ifade etti. Bolu'da kemik iliği nakli bekleyen Zeynep Gülcan için organize edilen kamu spotu çekimlerinde Bolu halkının duyarsız ilan edilmesi ile ilgili de konuşan Bozkurt, o gün 411 ünite kan bağışı yapıldığını ifade ederek, Bolu halkına yöneltilen bu eleştirileri doğru bulmadığını sözlerine ekledi. .

ÖZEL HABER: EMRAH ÖGET

“20 GÜNDE 1200 KİŞİDEN KÖK HÜCRE BAĞIŞI KABUL ETTİK”
Çok özenli bir şekilde çalıştıklarını belirten, kamu spotunda Bolu halkının duyarsız ilan edilmesine de tepki göstererek Bolu halkının duyarsız olmadığını şu somut göstergelere yer vererek anlatan Türk Kızılayı Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Doktor Hakan Bahadır Bozkurt, Ramazan ayının başlangıcından beri 20 günde 1200 kişiden kök hücre bağışı kabul ettik. Bu şu demek; 1200 kişiden alınan bu örnek, Batı Karadeniz bölgesinde 7 ilde hizmet veren kan merkezlerinin normal şartlarda 2 ayda alacağı kök hücre örneğidir. Biz bu 7 ilin normal şartlarda 2 ayda almasını beklediğimiz kök hücreyi, buraya gerekli personeli, doktoru, aleti, edevatı, teknik ekipmanı sevk ederek Ramazan'ın başından beri 20 günde burada aldık” dedi

KAMU SPOTUNU KATILAN 100 KİŞİ, KAN BAĞIŞI 411 ÜNİTE
Kamu spotunun çekildiği gün ile ilgili konuşan Bozkurt, Şöyle bir şey okudum, ‘Zeynep için kamu spotu çekildi, 100-150 kişi vardı, Bolu'nun duyarlılığı bu mu?' Bakın kamu spotunun çekildiği gün 5 Temmuz Pazar. Ben de bizzat oradaydım. Biz 9 hemşiremiz, 3 doktorumuz, 1 kök hücre bağışçısı uzmanımız, 3 kişi de destek personelimizle sabah 12'den gece saat 1'e kadar çalıştık, 411 ünite bir günde kan bağışı aldık. Şuanda da her akşam ortalama 120 ünite kök hücre bağışı alıyoruz” şeklinde konuştu.