12 yıl önce kaybettik; Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü yolda!
12 yıl önce Koalisyon hükümeti tarafından Bolu Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü binasında sanayici esnafımıza hizmet verirken, dönemin hükümeti tarafından taşralardaki müdürlük sayılarının azaltılması yönünde alınan kararı üzerine kapanan Bolu İl Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü yeniden Bolu'ya kazandırılıyor.
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin'in de üzerinde hassasiyetle durduğu Bolu Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü talebi, hafta sonunu Bolu'da geçiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'yı Bolu Ticaret ve Sanayi Başkanı Emin Semercioğlu tarafından yeniden iletildi. Gelen talep üzerine Bolu'daki ihracat miktarının kendilerine iletilmesini isteyen Bakan Yazıcı, BTSO Başkanı Emin Semercioğlu'ndan rapor hazırlamasını istedi.
12 yıl önce kapatılan Bolu Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü yapılan girişimlerle yeniden Bolu'ya kazandırılacak.
Müdürlüğün kapanmasına BTSO engel olamamıştı!
Bolu'dan ihracat yapan sanayicilerin hayat damarlarından biri olan Bolu Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü'nün kapatılma ihtimali 2000 yılında Bolu kamuoyuna bomba gibi düşmüştü. Kapatılma işlemini duyan dönemin Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Turgut Kalaycıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Kent Konseyi'ni de harekete geçirerek dönemin Gümrüklerden sorumlu Bakanı Mehmet Keçecilerle görüşmüş, yapılan görüşmelerde kapatma işleminin gerçekleşmeyeceği sözü alınmıştı.
Keçeciler sözünü tutmadı!
Yapılan görüşmeler sonrası Bolu kamuoyu sakinleşmiş, Koalisyon hükümetine gösterilen tepkiler ortadan kalkmıştı. Ancak kısa bir süre sonra Bolu Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü bakanlığın talimatıyla kapatılmış, Bolulu ihracatçılar Adapazarı'nın yolunu tutmaya başlamışlardı.
Fatih Metin ümit oldu!
AKP eski Bolu Milletvekili Fatih Metin'in, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yardımcılığına atanması üzerine Bolulu sanayiciler kapatılan Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü'nün yeniden açılması için girişimlerine başlamış, Fatih Metin'de müdürlüğün yeniden Bolu'da hizmete gireceğinin sözünü Bolu kamuoyu ile paylaşmıştı.
BTSO Başkanı Emin Semercioğlu kolları sıvadı
Hafta sonunu bir dizi etkinliğe katılmak için Bolu'da geçiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, BTSO Başkanı Emin Semercioğlu'nun markajından kurtulamadı. Bakan Yardımcısı Fatih Metini de yanına alan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, Bolulu iş adamların Bolu Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü talebini yeniden Yazıcı'ya iletti. Yapılan görüşmeler sonrası Hayati Yazıcı Bolu İş adamlarının ihracaat rakamlarının da içinde bulunan bir raporun kendilerine ulaştırılmasını, sonrasın da ise Müdürlüğün yeniden Bolu'da hayata geçireceğini belirtti.
Semercioğlu; Rapor hazırlanıyor”
Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Emin Semercioğlu raporun şu an hazırlık aşamasında olduğunu belirterek, 2000 yılında ani bir kararla kapatılan Bolu Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü'nün yeniden Bolu'ya kazandırılması için bir takım görüşmelerimiz oldu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı talebimizi olumlu karşıladı ve kendisine rapor hazırlamamızı istedi. Biz de bunun üzerine ihracat yapan firmalara yazılarımızı yazdık ve yıllık ihracat rakamlarını bildirmelerini talep ettik. Şu anda firmalar tarafından gönderilen rakamlar Bolu Ticaret ve Sanayi