Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yaşayan Polis Memuru Melih Akyar, lösemi teşhisi konulan 11 yaşındaki kızının sağlığına kavuşması için uygun donör arıyor.

Baba Akyar, geçen yıl ekim ayında aşırı yorgunluk ve yüksek ateş şikayetiyle kızı İlim Akyar'ı (11) Akçakoca Devlet Hastanesine götürdüğünü belirterek, doktorun lösemi şüphesiyle Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hastanesine sevk ettiğini söyledi. Abant İzzet Baysal Üniversitesinde, teşhis konulmasının ardından tedavi sürecinin başladığını ifade eden Akyar, "14 aydır aldığı yoğun kemoterapi ilaçları, kızımı çok hem de çok yordu. Bir an evvel ilik bulunmasını gerekiyor. Kızım gözlerimin önünde eriyor. Acilen ilik bulunması konusunda yetkililerden, vatandaşlarımızdan yardım istiyoruz" dedi. İlik nakli konusunda Akçakoca'da kurumlar tarafından gerekli girişimlerin yapıldığını belirten Akyar, "Akçakoca'ya 18 Kasım günü Kızılay kan alım ekibi gelecek ve Kaymakamlık önünde konuşlanacak. İlim ancak ilik nakliyle sağlıklı günlerine dönebilir" diye konuştu.

Akyar, "Yurt içi ve Yurt dışında İlik arama çalışmaları sürüyor, ancak çok zor, umudumuzu kaybetmedik, yinede bir umut arıyoruz" ifadelerini kullandı. Akçakoca'da girişimler başlatıldı. Kaymakamlık, müftülük ve diğer kurumlar harekete geçtiği öğrenildi. Akçakoca'ya 18 Kasım günü kan alım ekibi gelecek ve Kaymakamlık önünde konuşlanacağı belirtildi.