Zinde Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü tarafından geleneksel hale getirilen ve katılımın her yıl artarak devam ettiği Ufka Yolculuk Kültür Yarışması Pazar günü yapılacak. 1030 kişinin katılımıyla yapılacak olan sınav 29 Mart 2015 Pazar günü saat 10.00'da yapılacak.

Organizasyonunu Gerede Erdemli Gençlik Eğitim, Kültür ve Çevre Derneği tarafından yürütülen sınav 29 Mart 2015 Pazar günü saat 10.00'da Gerede Meslek Yüksek Okulu'nda 1030 kişinin katılımıyla yapılacak. Sınava girecek kişilerin sorumlu olduğu eser, Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi'nin 10.02.1975 tarih ve 1826 sayılı nüshası ile duyuru ve tavsiye edilen Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan, N. Mehmet Solmaz hocalarımızın çalışması olan ‘Kur'an-ı Kerim'e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi' adlı eserdir. ‘Kur'an-ı Kerim'e göre peygamberler ve tevhid mücadelesi' adlı eserde, Kuran-ı Kerimde adı geçen peygamberlerin tevhid mücadelesini anlatan bu kitap, ayetler esas alınarak hazırlanmıştır. İmkân nisbetinde hadis-i şeriflerden yararlanılmıştır. Bu kitap, peygamberlerin hayatı ve mücadelelerini, mücadele usullerini merak edenler için hazırlanmıştır. Bu eser, onların tümünün ruh dokusunu verecektir. İşte bu kitap, ilk insan ve ilk Peygamberden beri insanın tevhid mücadelesi yolunda söylenmiş sözlerin demetidir. Onun evlerimizde mutena bir yeri olacağını, yuvalarımıza bir tevhit ışığı taşıyacağını ve yepyeni bir tevhit eğitimi çığırı açacağını ümid ve temenni ediyoruz.

Âyet ve hadisler esas alınarak hazırlanan bu kitap, Kur'an'da adı geçen peygamberlerin hayat ve mücadelelerini, mücadele usullerini bir bütünlük içerisinde vermektedir. Özellikle Peygamber Efendimiz'in farklı şartlarda, örnek usul ve yöntemlerle gerçekleştirdiği tevhid mücadelesini hayatının akışını esas alarak kısa, açık ve anlaşılır ifadelerle anlatılmasından dolayı bu kitabı tercih ettik. Ufka yolculuk kültür yarışmalarının amacı: Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmaktır. Haber Merkezi