Bolu Belediyesi tarafından Mübarek Ramazan ayı münasebeti ile ilimizde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik gıda yardımında bulunuldu.
Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Gıda Bankası'ndan yapılan yardım dağıtımına Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da katıldı. Gıda yardımı dağıtımı öncesi açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ramazan'ın bereketinden istifade ederek Hayır Çarşı'mızda ihtiyaç sahiplerine hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını ulaştırıyoruz. Allah kimseyi aç ve açıkta bırakmasın. Biz sadece maddi durumu iyi olan hayırseverlerimizden yardımlar alarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayan bir eliz. Bu çalışmalarımızı en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu çalışmaların sağlıklı bir şekilde yapıldığını görenlerde yardımlarını Bolu Belediyesi'nin vasıtası ile yapmayı tercih ediyorlar. Başka hayır kurumları da bazı yardımlar yapıyor. Ben onlara buradan şunu söylüyorum; ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın en sağlıklı listesi Bolu Belediyesi'nde. Bazen bir aileye dört, beş yerden yardım yapılabiliyor. Biz istiyoruz ki yardımda bulunacakları zaman belediyemize sorsunlar, bizde kayıtlı bulunan vatandaşlarımızın listesini alsınlar ve dengeli şekilde dağıtsınlar. O zaman daha sağlıklı bir yardımlaşma yapılmış olur. İnşallah önümüzdeki dönem içerisinde bilgisayar vasıtası ile biz sistemi açacağız ve hayırseverlerde sistem üzerinden kime ne yardım yapılmış görebilecekler. Ben bu vesile ile Bolu Belediyesi vasıtası ile hayır yapanlardan Allah razı olsun diyorum. Yaptıkları hayırların gerçekten yardıma muhtaç ailelere gittiğini bilsinler. Çünkü biz ihtiyaç sahiplerini bizzat yerlerinde tespit ediyoruz. Bu sadece Ramazan ayında değil yıl boyunca devam eden bir çalışma. Yüce Mevla'dan hayır alanları da bir gün hayır verecekleri duruma getirmesini niyaz ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve belediye personeli tarafından ihtiyaç sahiplerine yardım paketleri dağıtıldı.
Ramazan ayı sonuna kadar Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nde kaydı bulunan ve yıl boyunca yardım alan 1019 aileye gıda yardımı yapılacak.