Gerede Belediyesi'ne daha temiz ve yaşanabilir bir Gerede anlayışı çerçevesinde temizlik işlerinde kullanılmak üzere yol süpürme aracı alındı.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, ihale formatını değiştirmesinin ardından kendi filosunu oluşturmak için belediyenin imkanları doğrultusunda yaklaşık 250 bin TL değerinde temizlik aracı kazandırdı. Belediye Başkanı Mustafa Allar 2014 yılının eylül ayında temizlik şirketini ve kiralık araç olayını iptal etmesinin ardından Ankara Devlet Malzeme Ofisi ile görüşmelere başladı. Yapılan istişareler neticesinde Gerede Belediyesine Iveco marka asfalt temizleme aracı kazandırdı.

Temizleme aracını yerinde inceleyen Başkan Mustafa Allar, yol süpürme aracını belediyenin kendi imkanları ile alındığını vurgulayarak, Devlet Malzeme Ofisi'nden sıfır araç almak istediği talebimiz kabul edildi. Araç son derece verimli ve ekonomiktir. Motoru çevreye duyarlı. Mevcut olan araçların içinde de en verimli ve arıza oranı düşüktür. Aracımız Iveco markadır. Yollarımızın asfalt oldukça temizlik konusunda da bu aracı kullanacağız. Yaklaşık 10 kişinin yaptığı bir işi yapacağız” dedi.

SONBAHARDA GAZELLER TEMİZLEME ARACI İLE TEMİZLENECEK

Aracın çift fonksiyonlu olarak kullanılacağını kaydeden Allar, Aracın arkasında da gazel dökülme zamanında arakasındaki aparatla da gazeller toplanabilecek. Aynı zamanda kaldırımları da temizleyeceğiz. İlçemize vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Daha temiz ve yaşanabilir bir Gerede olması noktasında mücadelemiz devam edecek” diye konuştu. Haber Merkezi