Ticaret İl Müdürü Metin Bakırcıoğlu, 2014 yılının Ocak ayından bu yana Bolu'da 10 binden fazla tüketicinin müdürlüğe şikayette bulunduğunu söyleyerek bu şikayetlerin çoğunu bankalardan alınan tüketici kredileri ve kredi kartı ücretlerinin oluşturduğunu belirtti. Bakırcıoğlu ayrıca Bolu'da bunun dışında ayıplı mal ve hizmetler, abonelik ve devre mülk hizmetlerinden kaynaklanan şikayetlerle tüketicilerin kendilerine başvurduğunu ifade etti.

Bolu'da 10 binden fazla tüketici Ticaret İl Müdürlüğü'ne şikayetçi oldu. Ticaret İl Müdürü Metin Bakırcıoğlu'nun yaptığı açıklama, Boluların en çok bankalardan yana dertli olduğunu ifade etti.

2014'ün başından bu yana Ticaret İl Müdürlüğü'ne 10 binden fazla tüketici şikayeti geldi. Bakırcıoğlu şikayetlerin en fazla bankalarla ilgili olduğunu söyledi. Bakırcoğlu, İlimizde tüketicilerden genelde bankalardan kullanılan tüketici kredileriyle bankalardan yine alınan kredi kartı ücretleriyle ilgili en fazla şikayet alıyoruz. Bunun dışında ayıplı mal ve hizmetlerle yine abonelik hizmetlerinden, devre mülk hizmetlerinden alınan hizmetlerde tüketiciler şikayette bulunuyor. 2014 Ocak'tan günümüze kadar 10 bin şikayeti geçti tüketici şikayeti Bolu'da. Bunların en fazlasını da genelde banka dosya masrafları ve kredi kartı ücretleri oluşturmakta” dedi.

Bakırcıoğlu tüketicilerin kendilerine gelen cep telefonu mesajları ve yayınlanan bazı reklamlara karşı da uyardı: Burada tüketicilerimize bir konuda bilgi vermek ve uyarmak istiyorum. Bazı televizyon kanalları, radyolarda veya cep telefonlarına gelen mesaj yoluyla geriye dönük 10 yıla ait kredi kartı ve banka dosya masraflarının alınabileceği bildiriliyor bazı firmalar tarafından. Bunlara itibar edilmemesini istiyoruz. Daha sağlam ve doğru bilgiyi tüketici hakem heyetlerimizden ve tüketici mahkemelerinden elde edebileceklerini söylemek istiyorum. Aksi tekdirde sözleşmeleri esas alındığından dolayı sözleşmelerinde dosya masrafı veya kredi kartıyla ilgili alınabilecek ücretler yazılı ise bankaların bu masrafları aldığı, yazılı olmadığı halde eğer ki tüketicilerden alınan dosya masrafı veya kredi kartı ücreti varsa illerde tüketici hakem heyetlerine ilçelerde de kaymakamlıklar altında bulunan tüketici hakem heyetlerine başvurabilirler. İllerde 3 bin TL, ilçelerde 2 bin TL'ye kadar hakem heyetlerimize müracaat edebilirler şikâyet konularında. Bunun dışında 3 bin TL'yi geçen şikâyetlerde tüketici mahkemelerine gidip direk başvurabilirler. Yine altını çiziyorum, tv kanalları ve radyo ya da cep telefonlarına gelen mesajlarda bu masrafların alınabileceği belirtiliyor buna inanmamaları gerektiğini bildirmek istiyorum”