Bir yıldır devam eden ve Bolu Basınına dönük ilk Avrupa Birliği Projesi olan ‘AB Konularında Medya Kapasitesinin Artırılması' ‘IVME' Projesi'nin faaliyetleri gerçekleştirilen kapanış toplantısı ile sona erdi.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında açılış toplantısı ile başlayan IVME Projesi bir yılı aşkın sürede Bolu Basınına önemli kazanımlar sağlayarak faaliyetlerini tamamladı. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda yapılan kapanış toplantısına Bolu'da görev yapan basın mensupları katıldı. Kapanış toplantısında IVME Proje Koordinatörü Ferah Özer, bir yıl boyunca gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgiler vererek, salonda bulunan basın mensuplarının hafızasını tazeledi. Hayata geçirilen birçok etkinliğin Bolu Basınında oluşturduğu etkiyi de dile getiren Özer, Avrupa Birliği konusunda Bolu Basınının büyük bir kazanım elde ettiğini söyledi. Ferah Özer'in konuşmasının ardından söz alan Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, Bolu Basını olarak böyle bir projeye sahip oldukları için şanslı olduklarını belirterek, Öncelikle böyle bir projeyi Bolu'ya ve basınımıza kazandıran Medyalog Yapım'a teşekkür ederim. Bolu Basını artık daha farklı bir yerde. Avrupa'daki ziyaretlerimizde kendimiz ile oradaki basın kuruluşlarını kıyaslama şansımız oldu. Neredeyiz, nerede olmamız gerekir, nasıl daha iyi bir seviyeye gelebiliriz? Bunları irdeleme şansımız oldu. Tabi ki en önemli kazanımlarımızdan biri de ülkemizin Avrupa Birliği sürecini daha iyi kavramamız ve neden Avrupa Birliği gibi bir hedefimiz olduğunu kavramamızdır. İnşallah Bolu için, Bolu'da görev yapan meslektaşlarımız için IVME gibi yeni projeler hayata geçirilir. Buradan bir kere daha projede görev alan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Kapanış toplantısının sonunda projede aktif olarak yer alan basın mensupları, dilek ve önerilerini paylaştı. Özellikle Avrupa ziyareti sırasındaki anıların paylaşılması, salonda bulananlarda tebessüm oluşmasına neden olurken, ortak temenni olarak IVME gibi güzel projelerin tekrar Bolu Basınına kazandırılması oldu. Haber Merkezi