Altın çocuklar sezonun ilk puanını aldı. Eskişehirspor ile U 17 elit akademi ligi karşılaşmasında Bolu'da karşılaşan U15 ekibimiz, rakibi karşısında gol yollarında etkili olsa da defans da yaşadığı sıkıntılar sonrasında rakibi ile 3-3 berabere kaldı. Eskişehirspor karşısında 3 defa öne geçen temsilcimiz galibiyeti koruyamadı.

Boluspor U17 Elit akademi ligde Eskişehirspor karşısında 3-3 berabere kaldı. Rakibi karşısında gol yollarında etkili bir görüntü veren Altın Çocuklar savunmada yaşadığı sıkıntılardan dolayı rakibin gollerine engel olamadılar. İlk 2 maçına Salih Yorulmaz ile çıkan U17 son maçına göreve yeni gelen Selahattin Konrat ile çıktı. Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte atak bir oyun ortaya koyan Boluspor U17, gol için Eskişehirspor kalesine yüklendi. Baskılı oyun karşısında sıkıntılı anlar yaşayan misafir takım tehlikeli gelişen atakta faul yapınca Boluspor serbest atış kazandı.

Karşılaşmada 9'uncu dakikada Ahmet serbest atışla topu direk kaleye gönderince, sol çaprazdan skoru 1-0 yaptı. Bu golün ardından sahada daha istekli bir oyun ortaya koyan Boluspor U17 Eskişehirspor kalesinde arka arkaya pozisyonlar buldu. Baskı 21'inci dakikada sol taraftan gelişen atakta ceza sahası kale önüne yapılan orta sonrasında rakipten önce topa dokunan Hazar skoru 2-0 getirdi. Skoru bulduktan sonra oyunda rahatlayan U17 Boluspor, oyundan düşünce kalesinde arka arkaya pozisyonlar gördü. Misafir ekip Eskişehirspor 32'inci dakikada fırat can skoru 2-1 getirdi. İlk yarı 2-1 sona erdi.

İkinci yarı skoru koruyup oyunu orta sahada tutmaya çalışan temsilcimiz rakip kaleye gitse de bulduğu pozisyonlardan sonuç alamadı. Oyunda ikinci yarı dengeleri kuran Eskişehirspor beraberlik golü için Boluspor kalesine yüklenirken, ilk golde olduğu gibi rakip aynı pozisyonda savunmanın yaptığı bir anlık dalgınlık da Eskişehirspor'un ilk golünü atan Fırat Can maçta 2-2 skoru sağladı.

Beraberlik golünün ardından toparlanan Boluspor U17 maçta öne geçmek için Eskişehir kalesine yüklendi. Beraberlik golünün ardından 62'inci dakikada Hazar maçta skoru 3-2 getirdi. Adeta gol düellosu içinde geçen maçta Eskişehirspor 70'inci dakikada bir kez daha maçta Furkan ile 3'üncü golü bulunca maçta 3-3'lük eşitlik sağlandı. Elit akademi lig de Selahattin Konrat ile 3'üncü maçına çıkan Boluspor U17 sahasında berabere kalırken, hücum futbolu ile dikkat çekerken savunma anlamında yaptığı hatalar sonrası sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı. Fahri GÜNDÜZ