Bolu Valisi Aydın Baruş, 1'inci Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği Projesi kapsamında düzenlenen tiyatro gösterisini izledi. Profesyonel oyuncular gibi oyunlarını sergileyen öğrenciler, oyun sonunda büyük alkış aldılar. 5 gün sürecek olan etkinlikte 47 okul bu gösterileri izleyecek.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 1'inci Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği Projesi büyük bir coşkuyla başladı. Tiyatro ve dramayı tanıtabilmek, sevdirebilmek, öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak ve eğlenceli vakit geçirmeleri amacıyla düzenlenen projenin açılışına Bolu Valisi Aydın Baruş, Vali Yardımcısı Ömer Eru, Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fazıl Karaduman, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın törenin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, proje ile ilgili bilgiler verdi. Projenin iki kısımdan oluştuğunu söyleyen Çavuşoğlu, birinci kısımda 6 okul ve bölge tiyatrosunun hazırladıkları tiyatro gösterisi ikinci kısımda ise atölye çalışmalarından oluştuğunu ifade etti. 5 gün sürecek olan etkinlikte 9 oyun sergileneceğini ifade eden Çavuşoğlu, tiyatro gösterilerini izleyecek öğrenci sayısının yaklaşık 5 bin 500 kişi olduğunu söyledi.

Bu etkinlikte bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Bolu Valisi Aydın Baruş ise bugün gurur verici bir tablo ile karşı karşıya olduklarını ifade etti. Vali Baruş, "Bizler önüne büyük hedefler koymuş bir Türkiye'nin bir toplumun fertleriyiz. Bu büyük hedeflere kendine güvenen, ayakları üzerinde durabilen ve geleceğe inanan gençlerle yürüyeceğiz. İşte buradaki manzara böyle bir gençliği ifade ediyor. Gerçekten gözlerine baktığımız zaman gelecekteki umut ışığını gördüğümüz sevgili çocuklarımız bizim gelecek güvencemiz. Üzerinde durduğumuz çok önemli bir konu var. Okullarımızda gençlerimizi sadece derslerle, bilgi donanımıyla geleceğe hazırlamak değil, aynı zamanda gençlerimizin spor ve sanata olan ilgilerini de artırmak lazım. Sporla sanat neden gerekli? Spor, çocuklarımızın bedensel dinginliğini sağlamak ve onları hayatta daha aktif hale getirmek için başvurulması gereken bir uğraş. Diğer taraftan gençlerimizin ruhunu geliştirmemiz lazım. Ruh dünyalarını sanatsal etkinliklerle geliştirmemiz lazım. İşte tiyatro bu sanat dallarından birisi. Kendine güvenen, toplumun önünde kendini açıkça ilan edebilen, çevresindeki insanlara görüşlerini korkmadan açıklayabilen ve düşüncelerini şeffaf bir şekilde ifade edebilen bir gençlik yetiştirmek çok önemli. Bu anlamda bu tiyatro etkinliğinin çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Bu adımı atarak ilimize böyle bir etkinliğini kazandıran Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okul öğretmenlerimize, çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin daha da geliştirilerek devam edeceğine inanıyorum. Biz her türlü desteği vermeye hazırız. Siz yeterki gönüllü olarak böyle bir çabayı ortaya koyun ve çocuklarımızın geleceğe daha umutla bakmalarını sağlayacak aktivitelere öncülük edin. Bu etkinliğe katılarak toplumun önüne çıkma cesareti gösteren sevgili çocuklarımızı tebrik ediyorum. Onlar, kendi arkadaşlarına, kendi yaşıtlarına çok güzel bir örnek oldular. İleriki yıllarda bu çalışmalarının daha başarılı şekilde devam edeceğine inanıyorum. Buradaki sanatsal etkinliğin gelecek hayatlarında unutamayacağı bir hatıra olacağına inanıyorum. Bu etkinliğe katkı sağlayan herkese yeniden teşekkür ediyorum. Gelecek hepiniz için ışık olsun, umut olsun, gözlerinizden sevinç eksik olmasın" ifadelerine yer verdi.

Programda daha sonra ise Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu 'Çatallı Köy' isimli oyun sahne aldı. Öğrenciler,sergilemiş oldukları başarılı performanslarından dolayı büyük alkış aldı. Tiyatro gösterisini çok beğenen Vali Baruş, oyun sonrası tüm oyuncuları ve öğretmenlerini tebrik etti.Haber Merkezi